Dierenpark Aken

18juli2007
Bron: aachener-tierpark.de
In het natuurreservaat "Drimborner Wäldchen” is in 1966 Dierenpark Aken ontstaan. Het park is in de daarop volgende jaren steeds verder ontwikkeld en gegroeid.
Er loopt een wandelroute van ca. 3 km door het park langs meer dan 1700 dieren waarvan 250 rassen en soorten.
Er is van alles te zien, van Aziatische kamelen tot exotische vogels. In Afrika in Aken lopen struisvogels, Watusi runderen, zebra’s en antilopen rond. Ook leven er diverse inheemse dieren in het park. In en om een groot watergebied met rondom meerdere vijvers zijn meer dan 70 soorten watervogels te zien. Dit zijn onder andere eenden, ganzen en zwanen. Deze dieren mogen ook gevoerd worden.

Het doel van het park is het samen brengen van mens en dier. Dit gebeurt bijvoorbeeld op de kinderboerderij waar de dieren graag geknuffeld en gevoerd mogen worden. Onder deskundige leiding mogen schoolkinderen de dieren op de boerderij verzorgen.

Er zijn verschillende rondleidingen door Dierenpark Aken. Tijdens deze rondleidingen komen verschillende diersoorten aan bod, of wordt ingegaan op verschillen en overeenkomsten tussen dieren. Er is ook een rondleiding speciaal voor blinden en slechtzienden: Dieren Voelen.
Voor meer informatie