Utropia

09januari2008
Bron: Utropia
Utropia is een overdekte tropische vogel- en plantentuin in Middelburg.
In 2004 zijn de deuren van deze tuin geopend en inmiddels mag Utropia zich rekenen tot een populaire slecht-weer voorziening in Midden-Zeeland.
De initiatiefnemer, Ricardo Brasser heeft alles zelf opgezet, vanuit zijn eigen liefde voor vogels.
Utropia kenmerkt zich door de grote mate van vrijheid die de vogels hebben. Veel vogels vliegen los rond in de tuin. Dit zorgt er voor dat geen dag hetzelfde is en hoe langer je kijkt, hoe meer er te ontdekken valt. De meeste losvliegende vogels zijn vruchten- en insecteneters, welke een prachtige variëteit aan kleuren laten zien. In de volières zitten verschillende papegaaiensoorten, maar ook de bekende parkieten, kanaries en agapornissen.
De tuin is beplant met veel tropische planten, welke in evenwicht zijn met de behoefte van de leefomgeving voor de vogels. De bezoekers worden uitgebreid geïnformeerd over de aanwezige vogels en andere dieren.
Voor de kinderen is Utropia ook een belevenis; ze krijgen bij binnenkomst een speurtocht, welke spelenderwijs veel informatie geeft over de vogels. De Koi karpers kunnen worden gevoerd, net als de Lori’s, welke uit je hand komen eten.

In Utropia is sinds kort een permanente Indonesische Pasar, waar originele producten verkocht worden. Utropia is het hele jaar door open.
Kijk voor meer details en openingstijden: