Muzeeaquarium Delfzijl

19maart2008
Bron: Muzeeaquarium.nl
In het Muzeeaquarium zijn vier musea onder één dak te vinden. Er is een archeologische afdeling (met een hunebed en bodemvondsten uit de buurt van Delfzijl) en een geologische afdeling ...
(een nagebouwde druipsteengrot en diverse mineralen en fossielen). Er is een groten schelpenverzameling (schelpen van over de hele wereld) en op de scheepvaartafdeling is veel te zien van de maritieme historie van Delfzijl (scheepsmodellen, schilderijen en oude voorwerpen).

Het zeeaquarium is gevestigd in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze locatie zorgt voor het juiste klimaat en een spannend sfeertje door de twee meter dikke muren. Er zijn aquaria met vissen, schaal- en weekdieren uit de Noordzee en de Waddenzee. Er zijn drie thema-bakken: een eb en vloed bak, een golfslagbak en een aai bak. Dieren en planten in deze laatste bak mogen ook aangeraakt worden.
In het aquarium kunnen onder andere de volgende dieren gevonden worden: hondshaaien en kathaaien, kabeljauw, Noordzee kreeften, roggen, zeenaalden, donderpadden en tarbot.

Op de site wordt veel informatie gegeven over hondshaaien, Noordzeekreeften en over de kabeljauw.