Deltapark Neeltje Jans

30april2008
Bron: neeltjejans.nl
In Deltapark Neeltje Jans zijn ook dieren te zien. Dit zijn de dieren die nog steeds of weer in de Oosterschelde voorkomen, dankzij de waterdoorlatende stormvloedkering.
Voor dierenliefhebber zijn twee onderdelen van Deltapark Neeltje Jans vooral de moeite waard. Ten eerste is dat Aquapolis. Dit is een zeeaquarium met daarin de onderwaterrijkdom van de Oosterschelde. Hier zijn onder andere zeeanemonen, krabben en kreeften en roggen en andere vissen te zien.

Daarnaast is er een groep van vier zeehonden gehuisvest in het Deltapark.
In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel zeehonden voor in de Oosterschelde. Vrijwel alle dieren werden verjaagd door de jacht, door de vervuiling van het water en door alle drukte rond de Deltawerken. Nu de rust is weergekeerd in de Delta en er meer aandacht is voor waterkwaliteit keren de zeehonden langzaam terug. In het begin van de 21e eeuw was er alweer een groep van 150 dieren in de Oosterschelde. Na de geboortegolf (eind juni-begin juli) komen de dieren weer terug op hun vaste zandbanken vlakbij Neeltje Jans. Maar ook als de dieren niet op de zandbanken te zien zijn, zijn de vaste bewoners van Deltapark Neeltje Jans nog wel te bezichtigen.
Bekijk Aquapolis en de zeehondenshow