Biotopenwildpark Anholter Schweiz

14mei2008
Bron: Anholter Schweiz
In Anholt (Duitsland, vlak over de grens ten zuiden van Doetinchem) is een prachtig wildpark te vinden. Het park is ongeveer 56 hectare groot. Er zijn ruime, afgerasterde gebieden en volières te vinden met inheemse diersoorten.
Middenin het park is een grote waterpartij te vinden met grote rotspartijen. Op een eilandje staat het Schweizer Haus, een restaurant. Vroeger was dit slechts per boot bereikbaar maar nu is er een voetgangersbrug.
Dieren die zoal te zien zijn in het park zijn diverse vogelsoorten (waaronder ooievaars en zwarte zwanen), wisenten, everzwijnen, vossen, wolven, een lynx, wilde katten, visotters en wasberen.
Op een zeer uitgestrekt terrein leven moeflons, sika herten, reeën, dwergezels en damherten. De bezoeker kan tussen deze dieren door lopen. Buiten de omheiningen zijn er zeer veel pauwen te zien, die over de paden lopen te flaneren.

Een onderdeel van het Biotopenwildpark is het berenbos Anholter Bärenwald. Sinds 1999 leven hier drie bruine beren en zes kraagberen. Deze dieren werden zeer verwaarloosd aangetroffen in een andere dierentuin. Na een reddingsoperatie worden de dieren nu in een grote ruimte gehouden onder meer natuurlijke omstandigheden.
Naar de website!