ZOOM Erlebniswelt Gelsenkirchen

15oktober2008
Bron: zoom-erlebniswelt.de
ZOOM Erlebniswelt is een dierentuin waarbij de dieren echt in de natuur leven en waarbij voor de bezoeker deze natuur echt kan beleven. Expedities naar het wilde leven in Afrika, Alaska en Azie worden de bezoekers beloofd, en dat midden in het Ruhr gebied.
Strikt genomen kan de bezoeker nog niet op bezoek in Erlebniswelt Azie, dit deel wordt pas geopend in 2009. Maar zowel Erlebniswelt Alaska als Afrika zijn al wel te ervaren.

Alaska is het land van avonturiers en ontdekkingsreizigers. Maar ook van wilde rivieren en bergen, van eindeloze toendra’s en woeste kusten. De bezoeker kan een spannende tocht maken langs de verschillende landschappen en dieren van Alaska. Zeeleeuwen en ijsberen zijn te zien tijdens deze tocht en ook Kodiak beren, lynxen, wolven en rendieren.

Het hart van Afrika klopt in de eindeloze savannes. Maar ook tropische regenwouden zijn een aansprekend deel van dit continent. In Erlebniswelt Afrika zijn Afrikaanse hutten nagebouwd. De bezoeker kan te voet een safari maken waarbij leeuwen en hyena’s te zien zijn. Ook savannes met diverse antilope soorten, struisvogels en zebra’s zijn te bekijken.
Neem vast een kijkje!