TerraZoo Rheinberg

10december2008
Bron: terrazoo.de
TerraZoo Rheinberg is een reptielenzoo die de moeite van het bezoeken waard is. De reptielenzoo is onderdeel van een particulier zoölogisch instituut. De dieren worden gehuisvest in ruime terraria met mooie begroeiing.
In de TerraZoo worden 80 soorten, inheemse en exotische, koudbloedige dieren gehouden. In totaal zijn er zo’n 250 dieren aanwezig. Er zijn voornamelijk reptielen te zien (slangen, hagedissen, krokodillen, schildpadden) maar ook enkele amfibieën (padden en kikkers) en ongewervelden (spinnen, insecten) bewonen deze zoo.
De dieren zijn in authentieke biotopen gehuisvest. Hiervoor zijn echte planten en bodembedekkers. De terraria kunnen vanaf minimaal drie kanten bekeken worden. De dierverzorgers zijn ook tijdens hun werk zichtbaar en er is wel eens de gelegenheid voor een ‘keepers talk’.

TerraZoo wil kennis en sympathie voor hun dieren overbrengen. Slangen, spinnen en krokodillen zijn echter niet de meest ‘aaibare’ dieren. In uitgebreide rondleidingen (die bij voldoende belangstelling gehouden worden) wordt op een toegankelijke manier biologische kennis overgebracht. De bezoekers kunnen bij deze rondleidingen de dieren van zeer dichtbij leren kennen. TerraZoo hoopt dat de bezoekers zo hun vooroordelen over deze dieren kwijt raken.

Naast exotische reptielen, de Zoo roemt zijn grote collectie gifslangen, zijn er reptielen die van nature voorkomen in de regio Nederrijn. TerraZoo Rheinberg onderzoekt de levenswijze van deze reptielen en pleit voor bescherming van deze dieren.

Rheinberg ligt op slechts een half uur rijden vanaf de Duits-Nederlandse grens en is dus voor Nederlandse reptielenliefhebbers ook goed te bezoeken.
Voor meer info over TerraZoo, klik hier