Bijenhuis

08juli2009
Bron: bijenhouders.nl
In het Bijenhuis in Wageningen kan een interessante expositie over bijen bezocht worden. De expositie is in het voorjaar van 2008 geheel gemoderniseerd. Het doel van de expositie is het publiek kennis te laten maken met de wereld van de imker en van de bij.
Bij een bezoek aan de expositie wordt eerst een film over het leven van de honingbij vertoond. Dan zijn er diverse themahoekjes met informatie over de bij, haar voedsel en haar levenswijze. Er is informatie over zwermen, bestuiving en bijenproducten. Naast de honingbijen komen ook wilde (solitaire) bijen aan bod. Ook de geschiedenis van de bijenhouderij in Nederland komt aan de orde. Er zijn diverse historische korven en kasten te zien. In de expositieruimte is ook een compleet bijenvolk te zien in een glazen kast. Zo kunnen de bijen van zeer dichtbij bekeken worden.

In de Bijentuin zijn diverse korven en kasten te zien. Ook staan er diverse drachtplanten (deze planten leveren nectar en stuifmeel voor de bijen) die verdeeld zijn in soorten zoals heideplanten, kruiden, bosplanten en vruchtdragende planten.

De expositie wordt begeleid door ervaren imkers die alle vragen van bezoekers kunnen beantwoorden.
In de maanden juli en augustus is de expositie te bezoeken op woensdag- en donderdagmiddag. Op sommige dagen zijn er ook demonstraties zoals bijvoorbeeld honingslingeren. De rest van het jaar kan de expositie (minimaal 10 personen) op afspraak bezocht worden. De Bijentuin is altijd vrij toegankelijk.

Voor praktische informatie:
Het Bijenhuis: telefoon: 0317 42 24 22 en fax: 0317 424180
Of via de website: www.bijenhouders.nl
Klik hier voor meer informatie over Het Bijenhuis