NaturZoo Rheine

27oktober2010
Susanne Driessen
Niet ver over de Duitse grens bij Enschede, in NaturZoo Rheine, leven zo'n 1000 dieren van 100 soorten, voornamelijk uit gematigde gebieden. Wat vooral opvalt zijn de diverse doorloop-verblijven: een moerasbiotoop ...
met reigers, ibissen en lepelaars in een weelde van planten, een waddenbiotoop met allerlei wadvogels en daarnaast een grote zwerm Afrikaanse wevervogels. Ook is er een doorloopweide met kangoeroes, lama’s en mara’s. In het eerste apenbos van Duitsland zit een groep brutale berberapen die er (bijna) helemaal vrij leven; dus opgepast met alles wat ook maar vaag op voedsel lijkt!
In 2009 werd een 3000 m² groot berenverblijf geopend. Hier wonen de lippenberen samen met gewone jakhalzen.
Het boegbeeld van de dierentuin is toch wel de ooievaar. Het ooievaarreservaat werd in 2010 volledig heringericht. Hier kunnen “verkeersslachtoffers” veilig op de grond leven en broeden op de speciale grondnesten. De basisgroep bestaat uit zo’n 80 ooievaars die niet meer kunnen vliegen. Zij krijgen ’s zomers gezelschap van nog eens 200 wilde ooievaars die graag gebruik maken van deze veilige plek.

De NaturZoo coördineert het internationale fokprogramma (EEP) voor gelada’s (Ethiopische hooglandbaviaan) en is tevens stamboekhouder van deze zeldzame apensoort. Ze herbergen de grootste gelada-groep van alle dierentuinen wereldwijd.

NaturZoo Rheine is het hele jaar vanaf 9 uur geopend.
Neem vast een kijkje op de site!