DierenPark Amersfoort

21december2005
Bron: dierenparkamersfoort.nl
In 1948 bestond de collectie van DierenPark Amersfoort uit een papegaai, een kameel, enkele pony's en ezels. Inmiddels telt DierenPark Amersfoort heel wat meer (internationale)dierensoorten.
In juni is de Siberische tijgerin bijvoorbeeld nog bevallen van twee welpjes.

De dieren in het park zijn over verschillende thema's verspreid. In het themagebied "De Nacht" is bijvoorbeeld een tropisch regenwoud nagebootst. Een groot aantal dieren slaapt overdag en komt ‘s nacht tot leven. Om de bezoeker toch de kans te geven deze nachtbrakers te bewonderen, zijn dag- en nachtritme hier omgedraaid: overdag is het donker en 's nachts gaan de lichten aan.

Het behoud van bedreigde diersoorten is een belangrijk speerpunt van het dierenpark, naast het streven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, gebouwd zonder tropisch hardhout en afval wordt zo veel mogelijk gerecycled.

Aan DierenPark Amersfoort is de stichting Marjo Hoedemaker Elephant Foundation verbonden, die zich inzet voor de olifanten op het eiland Sri Lanka rondom het olifantenreservaat Udawalawe. Projectmedewerkers bezoeken scholen in districten waar Human-Elephant-Conflicts plaatsvinden. Kinderen leren hier de culturele en ecologische waarde van olifanten kennen en de noodzaak tot behoud van de olifant. als diersoort.
DierenPark Amersfoort