Plaswijckpark

02augustus2006
De dierentuin "Familiepark Plaswijckpark" biedt een grote variëteit aan dieren: van Europese lynxen tot Australische wallabies en van Afrikaanse halfapen tot Zuid-Amerikaanse alpaca's.
Plaswijckpark kent een lange historie. Sinds de oprichting in 1923 als Theetuin is het park via allerlei wegen uitgegroeid tot het Familiepark anno 2006. Het park ontvangt nu circa 170.000 bezoekers per jaar. De grootste publiekstrekkers op dit moment zijn de VerkeersTuin, de SpeelTuin en de DierenTuin. Komende winter wordt het aanbod uitgebreid met een unieke waterattractie! Familiepark Plaswijckpark is lid van Vereniging Dier en Park.

In de DierenTuin van Plaswijckpark wordt hard gewerkt om de kwaliteit van leven voor haar dieren steeds weer te verbeteren. Ook in de laatste jaren zijn meerdere dierverblijven op de schop gegaan om ze nog beter geschikt te maken voor hun bewoners. Zo werd in 2003 het Kattenhuis geopend met verblijven voor Europese wilde katten, lynxen en dwergotters. Deze dieren hebben nu allemaal de beschikking over realistisch natuurlijke habitatverblijven.

In de zomer van 2004 verrees de nieuwe AustraliëWeide bij de ingang van de DierenTuin voor Tasmaanse Bennett's wallabies en zwarte zwanen. In 2005 werden de nieuwe Fazanterie in gebruik genomen. De volières bieden plaats aan verschillende Europese vogelsoorten. Dit gebouw is een replica van de originele Fazanterie uit 1938, aangepast aan de eisen van deze tijd. In 2006 staan een vrije-vlucht-volière voor ara’s en een uilenvolière op de planning.