Diergaarde Blijdorp

18januari2006
Bron: rotterdamzoo.nl
Blijdorp is opgericht in 1856 als 'De Rotterdamsche Diergaarde'. In 1940 is de dierentuin heropend op een nieuwe locatie. Naast een zoölogische collectie is Blijdorp ook een botanische tuin.
Per jaar bezoeken ongeveer 1,5 miljoen mensen de dierentuin. De collectie van de dierentuin is ingedeeld in verschillende werelddelen. Natuurbehoud, recreatie, educatie en toegepast wetenschappelijk onderzoek zijn onderwerpen waar in Blijdorp veel aandacht aan wordt besteed.

Diergaarde Blijdorp werkt mee aan toegepast wetenschappelijk onderzoek naar o.a. voortplanting, gedrag, voeding en medische zorg. Met de kennis uit dit onderzoek wordt een bijdrage geleverd aan de gezondheid en ouderdom van de dieren. Het gevolg daarvan is dat de dieren een beter voortplantingsresultaat hebben.

Een van de nieuwste attracties in Blijdorp is het Oceanium. In dit “waterwerelddeel” zijn dieren van de kusten en de oceanen te vinden. In een tunnel kunnen de vissen van onder bekeken worden. De grondhaaien, roggen en inktvissen zwemmen over de hoofden van de bezoekers. In dit gebied zijn ook koningspinguïns, zeeotters en Californische zeeleeuwen te bewonderen.