Environmental Enrichment For Captive Animals

04juli2007
Robert J. Young, Blackwell Science Ltd, 2003, ISBN10: 0632064072 | ISBN13: 9780632064076
Het verrijken van de omgeving is een eenvoudige en effectieve manier om de leefomstandigheden van dieren te verbeteren, of dat nu huisdieren, boerderijdieren, laboratoriumdieren of dierentuindieren betreft. Al enige jaren is het een populair onderzoeksonderwerp. Het heeft de aandacht van dierverzorgers, de industrie, de academische wereld, studenten en dierenliefhebbers waar ook ter wereld.
In dit boek wordt beschreven hoe wetenschappelijke kennis en principes toegepast kunnen worden om een verrijkte omgeving te creëren voor verschillende diersoorten.
De geschiedenis van het houden van dieren wordt besproken. Daarnaast komen wet- en regelgeving en ethiek aan de orde. Vervolgens wordt uitgebreid behandeld of verrijking van de omgeving daadwerkelijk werkt. Diverse methodes worden besproken en ontwerp en uitvoering van programma’s worden behandeld.
Dit boek is een eerste deel van een nieuwe serie over dierenwelzijn.
Het maakt gebruik van een grote hoeveelheid onderzoeksgegevens over verschillende dieren. Gedetailleerde voorbeelden en case studies worden uitgewerkt.
Het kan gebruikt worden als referentiemateriaal voor iedereen die met dieren in gevangenschap werkt.