Gedrag (Oostelijke) keizerarend

Basis gedrag

Oostelijke keizerarenden zijn zwerf- en trekvogels. De Spaanse broedvogels zwerven 's winters rond in hun broedgebied. Deze arenden jagen vanaf een zitplaats of storten zich op hun buit. Het vliegbeeld doet door de brede vleugels denken aan dat van de zeearend. Tijdens de zweefvlucht lopen de voor en achterrand van de vleugels parallel, zodat de vleugels over de gehele lengte even breed lijken. In tegenstelling tot de steen-, schreeuw- en bastaardarend houdt de zwevende keizerarend de vleugels volkomen horizontaal.

Groepsveranderingen

Als er een nieuwe dier wordt toegevoegd aan de voliere moet deze eerst 30 dagen in quarantaine, en gechecked worden op parasieten en ziekten.

Delen met andere diersoorten

Het is mogelijk om verschillende roofvogels samen te huisvesten. Wanneer je dit wilt doen en je wilt soorten van dezelfde taxa bij elkaar zetten moet je heel erg voorzichtig zijn, ook moet je kijken naar de verschillende karakters van de dieren.
Je moet er ook rekening mee houden dat als arenden gaan broeden ze een deel van het verblijf als hun territorium zullen beschouwen en deze dus ook zullen verdedigen tegen indringers. Als je arenden laat broeden in een verblijf waar ook andere soorten in voorkomen zal dit een hoop extra stress betekenen voor de vogels. Dus als de dieren moeten broeden kun je ze beter paarsgewijs huisvesten.