Gedrag Bastaardarend

Basis gedrag

De bastaardarend jaagt meestal vanaf een uitkijkplaats aan de oever van een rivier of meer of in het open veld. Vangt prooien ook vanuit een cirkelende zoekvlucht of zoekt lopend naar watervogels, die niet kunnen vliegen. Bastaardarenden zijn trekvogels, die overwinteren in Noord-Egypte, Turkije, Irak, India en Zuid-China. Een deel blijft ook in Zuid-Europa. De vogels verlaten hun broedgebieden van september tot eind oktober en keren pas in het midden van april terug.

Groepsveranderingen

Als er een nieuwe dier wordt toegevoegd aan de voliere moet deze eerst 30 dagen in quarantaine, en gecheckd worden op parasieten en ziekten.

Delen met andere diersoorten

Het is mogelijk om verschillende roofvogels samen te huisvesten. Wanneer je dit wilt doen en je wilt soorten van dezelfde taxa bij elkaar zetten moet je heel erg voorzichtig zijn, ook moet je kijken naar de verschillende karakters van de dieren.
Je moet er ook rekening mee houden dat als arenden gaan broeden ze een deel van het verblijf als hun territorium zullen beschouwen en deze dus ook zullen verdedigen tegen indringers. Als je arenden laat broeden in een verblijf waar ook andere soorten in voorkomen zal dit een hoop extra stress betekenen voor de vogels. Dus als de dieren moeten broeden kun je ze beter paarsgewijs huisvesten.