Hand Rearing Birds

12mei2010
Uitgever: Wiley-Blackwell (2007)
Dit is een naslagwerk voor het met de hand grootbrengen van alle veel voorkomende vogelsoorten. Voor medewerkers van opvangcentra waar jonge vogels terecht kunnen komen is dit een zeer waardevolle gids.
In het eerste deel van het boek worden standaard methodes voor het met de hand groot brengen van jonge vogels beschreven, inclusief de materialen die daarvoor gebruikt worden. In het tweede deel wordt per vogelsoort dieper ingegaan op de specifieke eisen voor die soort.
Alle fases van jonge vogels worden beschreven (net uit het ei, op het punt om uit te vliegen en uitgevlogen) en ook het effect van die fase op bijvoorbeeld de voeding worden beschreven. Ook verschillende ziektes en aandoeningen komen aan de orde.
Dit boek geeft gedetailleerde informatie en is van grote waarde voor alle mensen die met vogels werken, zowel voor de beginner als voor de professional. In de soortspecifieke hoofdstukken worden zeer veel vogelsoorten beschreven: van pinguins tot loopvogels, van kolibries tot fazanten, van spechten tot roofvogels en nog veel meer.

Beide auteurs hebben al vele jaren ervaring met vogels, zowel in dierentuinen als in opvangcentra. Naast prakijkervaring hebben geven zij ook les in opvangcentra over de zorg voor baby-vogels, en wonden en breuken bij vogels in zijn algemeenheid.


Hand Rearing Birds
Laurie J. Gage, Rebecca S. Duerr
Wiley-Blackwell (2007)
ISBN10: 0813806666
ISBN13: 9780813806662