Honderdduizend DierenHuis

22juni2011
Bron: deharpij.nl, foto van Norbert Potensky
Sinds half juni is in Dierenpark Amersfoort het Honderdduizend Dierenhuis te bezoeken. In dit nieuwste themagebied van het Dierenpark is een enorme diversiteit van dieren te zien. Ook worden hier de Koele Knuffelsessies georganiseerd.
In dit leefgebied komen de bezoekers ogen en oren tekort, zoveel dieren zijn er te zien. De parasolmieren bewonen bijvoorbeeld een buizensysteem wat door het hele gebied heen aan het plafond hangt. Verder zijn er gilamonsters, baardagamen, pantserkameleons, salamanders, spinnen en diverse soorten kikkers te zien.
Onder andere de rattenslangen en de spinnen spelen een belangrijke rol in de Koele Knuffelsessies. Deze bestaan al enkele jaren en zijn enorm populair. In het Honderdduizend Dierenhuis krijgen deze Koele Knuffelsessies meer aandacht en meer ruimte. Dieren kunnen van dichtbij bekeken en soms ook aangeraakt worden.

Parasolmieren zijn heel bijzonderen mieren. Ze knippen stukjes blad en dragen die als een parasol boven hun hoofd wanneer ze weer naar het ondergrondse nest toegaan. In het nest wordt het blad door kleine werkstermieren fijngekauwd. Op deze fijngekauwde bladeren groeien schimmels en dit is de voedselbron van de parasolmieren. Langs vaste routes van de plaats waar voedsel te vinden naar het nest lopen dan hele rijen mieren met elk een stuk blad. Dit is mooi te zien in doorzichtige buizen.
Licentie foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0