Huisvesting Reuzenpad

Maten en vloeroppervlakte

Voor de reuzenpad is een vivarium van 120 x 40 x 40 cm (l x b x h) minimaal nodig voor het houden van twee tot drie exemplaren. Het vivarium moet tegen vocht kunnen, en niet aan rotting onderhevig zijn.

Omgeving en omheining

Het substraat (de bodembedekking) moet vijf tot acht cm diep zijn. Deze moet bestaan uit een rulle, zandige grond of leem, bedekt met mos.

Voor de reuzenpad moeten verscheidene schuilplaatsen aanwezig zijn, sommige op een vrij vochtige plek in het vivarium. Zorg voor een grote kom met water, zodat de dieren hierin kunnen baden. Er kunnen eventueel stevige planten (in de pot laten) geplaatst worden.

Onderhoud en verzorging

De temperatuur in het vivarium voor de reuzenpad moet overdag 25°C zijn en ’s avonds en ’s nachts 20 tot 21°C. Er moet 14 uur per dag belicht worden. Dagelijks moet er gesproeid worden, zodat de bodembedekking vochtig blijft, er moet vermeden worden dat het vivarium nat wordt.

De bodembedekking moet regelmatig (naar gelang de hoeveelheid mest) vervangen worden omdat de reuzenpad veel mest produceert.