Huisvesting Kameel

Omheining

De omheining voor kamelen moet minimaal twee meter hoog zijn. Zorg ervoor dat er aan de omheining geen scherpe kanten zitten. Ook een gracht is een manier om de kamelen binnen hun verblijf te houden. De gracht moet 40 tot 80 cm diep zijn en 1 tot 1,5 m breed.

Vloer

De ondergrond van het kamelenverblijf kan het beste gemaakt worden van zand of een ander natuurlijke ondergrond. Zwart zand kan beter niet gebruikt worden. Hiervan krijgen de kamelen ontstekingen aan hun hoeven.
De ondergrond mag niet zacht zijn of modderig worden. Dan slijten de eeltlagen onder de poten van de kameel niet voldoende af en kunnen tussen de tenen ontstekingen ontstaan.

Onderhoud

Maak het verblijf van de kamelen tweemaal daags schoon.

Omgeving

Kamelen zijn bestand tegen grote temperatuursverschillen. Ze kunnen het hele jaar buiten staan, maar er moet wel een beschutting zijn. Deze moet minstens 4m2 per kameel zijn. De stal hoeft niet verwarmt te worden, maar moet wel droog en tochtvrij zijn.

Maten

Om kamelen te kunnen houden heb je voor drie kamelen 300 m2 nodig. Als er dan nog meer kamelen bij komen moet er per kameel 50 m2 bij. De stal in de wei moet per kameel 4 m2 zijn.
De omheining moet twee meter hoog zijn of de gracht diep en breed genoeg dat ze niet over kunnen steken. De gracht moet 40 tot 80 cm diep zijn en 1 tot 1,5 m breed.