Huisvesting Grijze Afrikaanse Boomkikker

Maten en vloeroppervlakte

Voor de grijze Afrikaanse boomkikker is een vivarium van 60 x 60 x 90 cm (l x b x h) groot genoeg voor 2 paartjes. Het vivarium moet tegen vocht kunnen, en niet aan rotting onderhevig zijn.

Omgeving en omheining

Het substraat (de bodembedekking) moet vochtvasthoudend zijn.

Voor de grijze Afrikaanse boomkikker moet het vivarium ingericht worden met klimtakken en planten, die boven het water hangen. Er moeten schuilplaatsen op het substraat aanwezig zijn. Verder moet een permanent watergedeelte zijn van 25 x 60 cm, dat 8 cm diep is.

Onderhoud en verzorging

De temperatuur in het vivarium voor de grijze Afrikaanse boomkikker moet overdag tussen 25 en 27°C zijn en ’s avonds 23°C. Er moet 14 uur per dag belicht worden. Voor de grijze Afrikaanse boomkikker is een warmtelamp noodzakelijk. De vochtgraad moet 90 tot 95% zijn. Dit kan behaald worden door dagelijks te sproeien.

In de koelere winterperiode houden grijze Afrikaanse boomkikkers een winterslaap. De temperatuur moet hetzelfde blijven maar er mag 6 tot 8 weken niet gesproeid worden. De belichtingsduur moet in deze periode 12 tot 14 uur per dag zijn. Na deze periode moet zwaar gesproeid worden, zodat de poel weer vol staat.