Huisvesting Gemarmerde Rietkikker

Maten en vloeroppervlakte

Voor de gemarmerde rietkikker is een vivarium van 60 x 40 x 60 cm (l x b x h) groot genoeg voor 6 exemplaren. Het vivarium moet tegen vocht kunnen, en niet aan rotting onderhevig zijn.

Omgeving en omheining

Het substraat (de bodembedekking) moet vochtvasthoudend zijn en afgedekt met een laag mos op het landgedeelte.

Voor de gemarmerde rietkikker moet het vivarium ingericht worden met takken en kurkschors om in te klimmen en decoratieve planten. In het watergedeelte moeten ook aquariumplanten aanwezig zijn. Verder moet er een watergedeelte zijn van 15 x 15 cm, dat 5 cm diep is.

Onderhoud en verzorging

De temperatuur in het vivarium voor de gemarmerde rietkikker moet overdag tussen 23 en 28°C zijn en ’s avonds 20°C. Er moet tussen 12 en 14 uur per dag belicht worden. De vochtgraad moet 90% zijn. Dit kan behaald worden door dagelijks te sproeien.

In de koelere winterperiode houden roodpoot-renkikkers een winterslaap. De temperatuur en de belichting moeten gelijk gehouden worden aan de situatie waarin de dieren normaal gehouden worden (12 tot 14 uur per dag belichting bij 23 tot 28°C). De vochtgraad moet tussen 90 en 95% worden. Dit kan gedaan worden door extra veel te sproeien in het vivarium.