Keverkriebels

19augustus2009
Bron: Uitgeverij KNNV 2009
Krijg je de kriebels van kevers? Dan is dit boek een aanrader. De prachtige foto's en aansprekende tekst maken dat je er zin in krijgt keveronderzoeker te worden. En dat geldt niet alleen voor de jeugd vanaf 10 jaar voor wie het boek bedoeld is. Ook voor volwassen lezers is Keverkriebels een boeiend boekwerk.
Een kwart van alle bekende diersoorten is kever. En deze diersoort is bijzonder succesvol op aarde: van de droge, hete woestijnen tot donkere, koude grotten en van drukke steden tot afgelegen eilanden, overal kom je kevers tegen. Alleen in de zee en op het poolijs voelen kevers zich niet thuis.
In Nederland komen al meer dan 4000 soorten voor. Het lieveheersbeestje is een bekende en geliefde keversoort. De houtworm, de larve van een kever, is niet bepaald geliefd. Maar de meeste keversoorten worden niet opgemerkt of zijn ‘eng’ of ‘vies’.
In het boek wordt uitleg gegeven over de bouw, leefwijze en gedrag van kevers en hoe de kevers zich aanpassen aan hun leefgebied. Ook wordt uitgelegd hoe je kevers kunt vinden, herkennen en bestuderen. Er is uitgebreide aandacht voor enkele zeer bekende keversoorten maar ook voor enkele hele bijzondere kevers.

De enthousiaste tekst van Roebers en Halewijn met boeiende weetje en de prachtige foto’s maken dit boek een aanrader.


Keverkriebels, over lieveheersbeestje, meikever en andere trippelende torren
Auteurs: G.J. Roebers en S. Halewijn
ISBN10: 9050112986
ISBN13: 9789050112987