Kraaienbende

03maart2010
Bron: Uitgeverij KNNV, 2006
Over kraaien en hun naaste verwanten doen de vreemdste verhalen de ronde. Dat het dieven zijn en herrieschoppers. Of dat ze van goddelijke afkomst zijn en geluk brengen. Veel mensen hebben een hekel aan kraaien, maar kunnen het 'kraaienkwartet' niet uit elkaar houden.
Dit mooi vormgegeven boek levert veel informatie over de kraaienfamilie. De gaai en de ekster weten we nog wel te onderscheiden. Maar bij de kauw, de roek, de raaf en de zwarte kraai (het zwarte kwartet) wordt dat al wat lastiger. In dit boek staan trucs om ze uit elkaar te houden. Ook de andere leden van de kraaienfamilie, in Europa en in de rest van de wereld, komen aan bod. Sommige leden van de kraaienfamilie zijn zelfs kleuriger dan papegaaien! Verder wordt uitgebreid uitgelegd over het gedrag van de kraaienbende en over hun intelligentie. Ook nesten, eieren, broedzorg, leefwijze en voedingsgewoontes komen aan de orde.

Het boek is geïllustreerd met mooie foto’s en duidelijke tabellen. Het is bedoeld voor oudere kinderen, vanaf een jaar of 10, maar ook voor volwassenen is dit een interessant boek.


Kraaienbende
G.J. Roebers en S. Halewijn
Illustrator: F. Geven
Uitgeverij KNNV, 2006
ISBN10: 9050112293
ISBN13: 9789050112291