Liefde gaat door de maag

16oktober2013
Bron: dierennieuws.nl
Wie herkent het niet: de hond of kat even wat lekkers toestoppen, gewoon omdat we ze zo lief vinden. Maar we hebben niet al teveel oog voor de gevolgen van dat lekkers. Veel honden en katten zijn te zwaar, terwijl de baasjes denken dat het dier op gewicht is.
Een recent onderzoek in opdracht van Hill’s Pet Nutrition toonde aan dat 70 procent van de baasjes denkt dat hun dier het juiste gewicht heeft. Maar wanneer baasjes een foto aan moeten wijzen van een dier wat qua gewicht het meest op hun huisdier lijkt, blijkt 65 procent van de honden te dik en 95 procent van de katten. Volgens een specialist Klinische voeding bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren realiseren veel baasje niet dat hun dieren (veel) te zwaar zijn, met de gezondheidsrisico’s van obesitas tot gevolg. De liefde voor de dieren wordt geuit door ze (te) veel eten te geven. En dat terwijl de dieren veel energieker en beter af zouden zijn wanneer ze een gezond gewicht zouden hebben.

Wanneer er twijfel is over het gezonde gewicht van een hond of kat, kan dit altijd even bij de dierenarts gecontroleerd worden. Die kan ook adviseren of en hoe een dier het best kan afvallen. Maar geen lekkers meer geven en dit vervangen door een aai en positieve aandacht is altijd goed!