Manual of Exotic Pet Practice

24juni2009
Source: Elsevier Health Science, 2008
Dit boek is een praktisch en gebruikersvriendelijk boek over een grote groep exotische dieren. Het is vooral bedoeld voor studenten diergeneeskunde en veterinairen. Maar ook algemene gezondheid en voedingskundige aspecten van deze dieren komen aan de orde.
Verder is er aandacht voor technieken om dieren in hun bewegingsvrijheid te beperken en voor speciale apparatuur die nodig is om deze exotische dieren te behandelen. Ook gangbare chirurgische procedures, lab waardes en dosering van medicijnen komen aan de orde.
In aparte hoofdstukken komen de diverse exotische (huis)dieren aan bod. Dit zijn achtereenvolgens: ongewervelden, vissen, amfibieën, krokodilachtigen, slangen, hagedissen, schildpadden, vogels, buideldieren, muizen en ratten, fretten, konijnen, hamsters en gerbils, egels, cavia’s, chinchilla’s en Noord Amerikaanse wilde dieren.

Ook wordt aandacht besteed aan terugplaatsen van dieren in het wild. Hieronder valt onder andere wetgeving en regulering, zorg voor verweesde dieren en eerste hulp.
De kleurenfoto’s en tabellen maken dit boek een goed naslagwerk.


Manual of Exotic Pet Practice
Mark Mitchell and Thomas Tully
ISBN-13: 978-1-4160-0119-5
ISBN-10: 1-4160-0119-0