Manual of Fish Health

08december2010
Publisher: Firefly Books, 2010
Vissen hebben meer nodig dan een bak met water en een beetje droogvoer om gezond te blijven. De aquarist of aquariumhouder wordt regelmatig uitgedaagd om uit te vinden wat er nu weer aan de hand is.
De ondertitel van het boek: “Everything You Need to Know About Aquarium Fish, Their Environment and Disease Prevention” zegt het al. Dit informatieve handboek biedt handvaten om het aquarium gezond te houden. Er staat informatie in over ziektes, parasieten en bacteriën, over hoe deze te herkennen en te behandelen. Deze zijn opgenomen in praktische lijst (A-Z) met daarbij preventie en behandelmethode. Er wordt ook ingegaan op de waterkwaliteit om zo de leefomgeving van de vissen gezond te houden.
Het begrip ‘vis’ wordt in dit boek ruim opgevat, zowel zoet- als zoutwatervissen komen aan bod. Verder wordt ingegaan op zowel dieren uit zowel tropische als gematigde gebieden en op vijvers en aquaria.
Het handboek is uitgebreid geillustreerd met (onderwater) foto’s, grafieken en tabellen.

De auteurs zijn vakmensen op hun gebied. Chris Andrews is gespecialiseerd in visziektes en werkt bij het South Carolina Aquarium. Adrian Exell ontwikkeld producten voor aquaria. Neville Carington is een specialist op het gebied van visziektes en waterkwaliteit.


Title: Manual of Fish Health: Everything You Need to Know About Aquarium Fish, Their Environment and Disease Prevention
Authors: Dr. Chris Andrews, Adrian Exell, Dr. Neville Carrington
Publisher: Firefly Books, 2010
ISBN-10: 1554076919
ISBN-13: 978-1554076918