Marsupial Nutrition

12april2006
Bron: Amazon.com
In dit boek wordt belicht op welke wijze het verteringsstelsel en metabolisme zijn aangepast om de verschillende voedselbronnen als grassen, nectar of insecten te kunnen verorberen.
Buideldieren bestaan er in vele soorten en maten. Hun voedselbronnen zijn al even gevarieerd. Onder de buideldieren bevinden zich zowel carnivoren als herbivoren, maar ook omnivoren.

In het eerste hoofdstuk komt de energiebehoefte van buideldieren aan bod. Er wordt uitgelegd hoe de energiebehoefte voorspeld kan worden aan de hand van berekeningen met de BMR (basal metabolic rate).
Daarna worden achtereenvolgens de carnivoren, omnivoren en fermenterende buideldieren besproken. Ook komt de evolutie in een van de hoofdstukken naar voren.
Kortom; een aanrader voor alle voedingsdeskundigen, zoologen, biologen, dierenartsen en studenten die meer willen weten over de voeding van buideldieren. Volgens de Australische zooloog H. Tyndale-Biscoe nodigt het boek zelfs uit tot nieuwe onderzoeken in het betreffende studiegebied.

Auteur: I.D. Hume, 1999
Pagina’ s: 446
ISBN: 052159555X
Cambridge University Press
Boek bestellen