Mountain gorillas

01april2009
Source: The Johns Hopkins University Press. 2008
Berggorilla’s leven in het Virunga gebergte. Dit is een prachtig gebied maar ook een gebied waar grote conflicten zijn. De kwetsbare habitat waar de laatste (720) apen leven wordt steeds verder aangetast.
De regio is een regio met grote conflicten tussen mens en natuur. De mens heeft een steeds grotere behoefte aan land, water en mineralen. Ook burgeroorlogen hebben de regio er niet rustiger op gemaakt.
Het boek Mountain Gorilla’s neemt je mee diep in de regenwouden van Uganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo om het verhaal van de berggorilla’s van Virunga Volcanoes en Bwindi te vertellen. De auteurs laten zien hoe de mensheid invloed heeft op de gorilla’s en hun habitat en hoe diverse organisaties werken aan het behoud van de gorilla door middel van educatie. Ook het effect van ecotoerisme en andere bedrijven die natuurbehoud hoog op de agenda hebben staan wordt getoond.
De prachtige foto’s in het boek gecombineerd met de uitleg maken dit een bijzonder boek. Ook zijn bijlagen toegevoegd met gedetailleerde informatie over vegetatie, biologie en ecologie en praktische reisinformatie.

Gene Eckhart is wildlife fotograaf met jarenlange ervaring in Afrika, van de savannes tot de regenwouden en van bossen tot woestijnen.
Annette Lanjouw is directeur van het Great Ape Program van Arcus Foundation. Zij werkt al meer dan 20 jaar aan het behoud van de grote apen in Centraal Afrika.


Mountain Gorillas: Biology, Conservation, and Coexistence
Gene Eckhart, Annette Lanjouw

ISBN-10: 080189011X
ISBN-13: 978-0801890116