NatuurDoeCentrum Insektenwereld

27april2006
Bron: insektenwereld.nl
Een slang om je nek, een stinkdier aaien, of een kikker kussen? Tijdens de rondleidingen in NatuurDoeCentrum Insektenwereld mag je zelf sommige dieren vasthouden.
Je kunt de dieren niet alleen bekijken, maar ook horen, voelen en ruiken. In NatuurDoeCentrum Insektenwereld vind je, naast insekten, ook ook insektenetende dieren en planten. Zo kom je bijvoorbeeld spinnen, neusberen, hagedissen, kikkers, egels en slangen tegen.

Insecten zie je relatief weinig in dierparken. Misschien komt dat omdat veel mensen deze diergroep als eng of nutteloos ervaren. Bij NatuurDoeCentrum Insektenwereld kun je door recreatie en educatie spelenderwijs kennis maken met dieren en hun onmiskenbare plek in de natuur. Daarnaast heeft Insektenwereld ook een opvang voor insecten, insecteneters en reptielen.

Insektenwereld is opgericht is 1998 en wordt beheerd door de stichting ALAE. Het doel van de stichting is om bezoekers bewust te maken van de natuur en het milieu. Insektenwereld zal de komende jaren uitgebreid worden en verder professionaliseren. Daarbij wordt ook de opvang van dieren uitgebreid, met name de opvang van exotische dieren, zoals reptielen.
Insektenwereld