Fairpup campagne

23oktober2014
Bron: licg.nl, logo van fairpup.nl
Volgens de Hondenbescherming komt meer dan de helft van de pups bij foute fokkers vandaan. Daarom hebben zijn de FAIRPUP-campagne gelanceerd. Deze campagne richt zich op mensen die op het punt staan een pup in huis te nemen en helpt ze om een juiste en bewuste keus te maken.
De Koninklijke Hondenbescherming stelt dat de keus voor een goede fokker veel dierenleed voorkomt. Pups van foute fokkers zijn vaker ziek. Daarnaast kunnen de pups als gevolg van de foute start in hun leven angst en agressie gaan tonen.
De FAIRPUP-campagne helpt de consument om een goede fokker te onderscheiden van een foute fokker. Op FAIRPUP.nl kan de FAIRPUP-CHECK gedownload worden. Hier kunnen filmpjes bekeken worden over hoe het wel en niet moet bij een fokker.
De missie van de Hondenbescherming is om mensen bewust te laten kiezen voor eerlijke pups uit goede nestjes. Ze geloven in goede wetgeving over en controle op de wijze waarop pups gefokt, geboren en gehouden worden. Maar ook de koper van de pup moet zelf controleren of de pup een goede start krijgt. En daarvoor geeft FAIRPUP praktische handvatten.