Cinema Animale

31december2014
bron: hoogt.nl
Mensen en dieren in de hoofdrol. In Filmtheater ’t Hoogt wordt in twee avonden en een middag dieper ingegaan op de relatie tussen mens en dier. Hier zijn beroemde apen te zien een huilende kamelen. En valt te ontdekken hoe Flipper onze kijk op dieren heeft veranderd.
De eerste avond stond gepland op 14 januari. De film ‘See no Evil’ werd vertoond, na een inleiding door dierecologe en primatologe Prof. Liesbeth Sterck. Zij vertelde meer over de verwantschap tussen chimpansees en mensen. Na de flim was er gelegenheid voor discussie: zien het publiek en de primatologe dezelfde dingen in de film?

De andere voorstellingen zijn gepland op 26 februari (Cinema Animale Kids, de film IEP! wordt vertoond) en op 15 april. De film die op deze avond vertoond wordt is ‘The story of the weeping camel’, de inleiding gebeurt door drs Maarten Reesink. Deze mediawetenschapper neemt de kijkers mee in de wereld van Animal Studies. Hij verteld onder andere hoe Jaws, Flipper, Mickey Mouse en Knut onze kijk op dieren veranderd hebben.

Voor meer informatie, tijden en tickets bestellen: www.hoogt.nl