In beslagname honderden vogels en eieren

20juni2007
Bron: vroegevogels.vara.nl
Tijdens doorzoekingen hebben politie, justitie en de Inspectiedienst van het ministerie van Landbouw meer dan tweehonderd vogels en honderden eieren in beslag genomen. De acties vonden plaats in Friesland, Groningen, Overijssel, Zuid-Holland en Limburg. Zes personen zijn aangehouden.
Dit werd op donderdag 7 juni bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie in Den Haag. Justitie verdenkt de verdachten van het langdurig en op grote schaal illegaal rapen van eieren om deze te laten uitbroeden. Ook zouden zij jonge vogels uit nesten hebben gehaald om deze te verhandelen. De Flora en Faunawet verbiedt dat.

De dieren zouden ze zijn voorzien van pootringen om ze 'legaal te maken'. Er zouden ook valse documenten zijn opgemaakt. De vogels zijn ondergebracht bij een opvangadres. De verdachten zitten vast.

Ook werden er meer dan duizend uitgeblazen eieren bij de doorzoekingen gevonden. Deze zijn van beschermde vogelsoorten uit zowel Nederland als het buitenland.
Bovendien werden er een aantal broedmachines en illegale vangmiddelen als netten en lijmstokken bij de verdachten aangetroffen.