Nijlpaarden-tweeling in Emmen

14mei2008
Bron: Dierenpark Emmen
Op 4 mei werd in Dierepark Emmen een nijlpaarden-tweeling geboren. Meestal krijgen nijlpaarden maar één jong, dus dit was een bijzondere gebeurtenis. Helaas is één van de twee jongen alweer overleden.
In eerste instantie maakten de beiden jongen het goed. Moeder Jetje is een ervaren moeder. Zij heeft zelfs al eens eerder een tweeling geworpen. Nijlpaardenmoeders zijn erg waakzaam en laten de verzorgers dan ook niet zomaar bij hun kroost. In eerste instantie was het geslacht van de tweeling dan ook nog niet bekend, later werd duidelijk dat het om een mannetje en een vrouwtje ging.

Na enkele dagen werd de kleinste van de tweeling, het mannetje, bij de moeder weggehaald om hem verder met de fles groot te brengen. Dit jongetje, Odongo, dronk niet goed en de verzorgers wilden niet dat moeder Jetje zo onrustig zou worden dat ze zijn zusje ook niet meer zou zogen. Odongo werd apart gezet om weer aan te sterken. In eerste instantie dronk hij goed uit de fles, maar na enkele dagen is het diertje toch overleden. Hij was te ernstig verzwakt.

Met de moeder en met het nijlpaardenmeisje, Hasana, gaat het goed.
De nijlpaardengroep in Dierenpark Emmen is de grootste van Europa.