Van Afschuw tot Passie

25juni2008
Bron: Sauria
Half juni is in Delft de tentoonstelling 'Van Afschuw tot Passie' geopend. Kennis- en kweekinstituut Sauria kan haar collectie die in tien jaar is opgebouwd nu aan het publiek tonen.
Deze permanente tentoonstelling is gevestigd in het eigen gebouw van Sauria.
De tentoonstelling is bedoeld om op een verrassende en speelse manier inzicht te geven in diversiteit, nut en noodzaak van reptielen en insecten. De dieren worden niet alleen of per paar tentoongesteld maar met hele groepen tegelijk. De reptielen zijn gehuisvest in enorme, zelf ontworpen, terraria die voldoen aan de modernste inzichten op het gebied van luchtvochtigheid, warmte en licht. De tentoongestelde reptielen zijn voornamelijk nakweekdieren uit de eigen kwekerij. In de ‘Geboortewand’ worden de nieuwste aanwinsten uit de kwekerij getoond.
Naast reptielen worden er ook levende insecten zoals miljoenpoten, schorpioenen en spinnen (oa de Zwarte Weduwe) tentoongesteld.
En er is een grote collectie opgezette insecten zoals vlinders en kevers.

Leuk en leerzaam gaan hand in hand in deze tentoonstelling. Letterlijk, want bij de ‘Voelmuur’ mag de bezoeker alles aanraken. Hoe voelen de huiden van verschillende reptielen aan en hoe verschillen de tanden van slangen in grootte. De waaghals mag zijn hand in een ‘black box’ steken: wat zou daar nu in zitten? Deze afdeling is ook speciaal opgezet voor visueel gehandicapte bezoekers.
Kinderen kunnen in de Opgravingenhal op zoek gaan naar het fossiel van een reptiel.

Voor informatie over openingstijden en de routebeschrijving kunt u terecht op de site van Sauria.
Klik hier voor meer informatie