Grootste volière ter wereld

29oktober2008
Bron: nieuws.nl
Op de dag dat deze nieuwsbrief verschijnt wordt in Veldhoven de grootste volière ter wereld officieel in gebruik genomen. De volière staat bij de Stichting Nederlandse Opvang voor Papegaaien. Het verblijf is honderd meter lang, dertig meter breed en zeven meter hoog.
In deze gigantische volière verblijven ongeveer zevenhonderd papegaaien, enkele loopvogels en een hertje. Het verblijf is al wel een tijdje in gebruik maar wordt woensdag 29 oktober officieel geopend. Bij deze opening zijn sponsors, vrijwilligers en schoolkinderen aanwezig.

Stichting Nederlandse Opvang voor Papegaaien (NOP) is een opvangcentrum voor alle exotische vogels, maar voornamelijk papegaaiachtigen. Particulieren, instellingen en overheidsinstanties zoals douane en AID kunnen hier dieren naar toe brengen. De vogels worden verzorgd door vaste medewerkers, vrijwilligers en een dierenarts. De dieren mogen hier de rest van hun leven blijven.
De vogels zijn te bezoeken, de opbrengsten van de toegang worden weer gebruikt voor de verzorging van de dieren. Er is veel aandacht voor educatie: uitleg over papegaaien in het wild en over de problematiek van het houden van papegaaien als huisdier.
Ga naar de site van de Stichting NOP