Wonderen der natuur

24december2008
Bron: vroegevogels.vara.nl
Geloof jij dit? Het Wereld Natuur Fonds (WNF) probeert met deze vraag mensen te verleiden tot een interactieve ontdekkingstocht langs de wonderen van de natuur. Vragen over het gedrag van dieren worden gesteld op de radio, de televisie of in de krant.
De antwoorden zijn te vinden op de site van het WNF. Met foto’s en film- en geluidsfragmenten wordt bezoekers van de site een blik op heel bijzondere dingen in de natuur gegund. De organisatie hoopt dat mensen zich gaan verbazen over de bijzondere dierenwereld en zich zo ook meer gaan inzetten voor het behoud ervan.
Bij de campagne wordt ook samengewerkt met National Geographic Channel. Op deze tv-zender is vanaf 21 december een reeks documentaires te zien over unieke diersoorten met hun al even unieke gedrag.
Volgens de WNF directeur is er nog zoveel moois te ontdekken op onze planeet. Hij noemt het een schatkamer, maar wel een heel kwetsbare. Recent onderzoek naar de toestand van de meest bedreigde diersoorten laat echter zien dat natuurbescherming vruchten afwerpt. Het werkt om leefgebieden te beschermen en uit te breiden. Als voorbeeld noemt hij de neushoorn in Afrika. In 1997 waren er nog 2600, nu zijn er weer 4000 en maakt de soort weer een kans.