Goed nieuws voor de aap

07januari2009
Bron: nu.nl
Soms is er ineens een heel positief bericht over bedreigde diersoorten. In dit geval over slankapen en gibbons. Deze apensoorten vallen onder de categorie bedreigde diersoorten.
Tijdens een uitgebreid veldonderzoek werden in een afgelegen stuk oerwoud in Cambodja, bij de grens met Vietnam, grote groepen apen ontdekt. De Wildlife Conservation Society was één van de onderzoekende partijen. In het onderzoek werden ongeveer 42.000 slankapen geteld en ongeveer 2500 geelwangkuifgibbons. Deze groepen zijn meteen de grootste populaties van deze apensoorten op aarde.
Voor deze ontdekking werd Vietnam gezien als het land met de grootste aantallen van deze apensoorten. Hier leven naar schatting 600 slankapen en 200 gibbons.

Deze ontdekking, eind augustus, kwam kort na ander goed nieuws over bedreigde apensoorten. De gorillapopulatie in de Democratische Republiek Congo bleek twee keer zo groot als werd aangenomen. Volgens de meest recente tellingen leven in dit Afrikaanse land zeker 125.000 gorilla’s.