Varkensziekten op internet

18februari2009
Bron: minlnv.nl
Wat mankeert mijn hangbuikzwijn? Waarom eet Knorrie zo slecht? Ook varkens kunnen ziek zijn. Dit geldt zowel voor hobbydieren als voor productiedieren. Er is nu een nieuw internettool waarmee de ziektes bij varkens sneller en gemakkelijker te herkennen zijn.
Wanneer varkensziekten snel gesignaleerd worden is dat goed voor het dierenwelzijn en beter voor de diergezondheid in de sector. Ook aangifteplichtige ziekten kunnen zo sneller ontdekt worden.
Op de site www.varkensziekte.nl zijn de symptomen duidelijk in beeld gebracht. Per categorie dieren kunnen symptomen aangegeven worden. Het programma geeft dan aan om welke ziekte of ziekten het waarschijnlijk gaat. Hierbij worden ook klimaatsomstandigheden (in de stal), voerproblemen en relaties met andere ziekten genoemd die iets met deze aandoening te maken kunnen hebben. De varkenshouder kan zo, samen met de dierenarts, doelgericht aan de slag.
De internettool in voor iedereen toegankelijk. Professionele varkenshouders, maar ook hobbydierhouders en dierenartsen kunnen ermee aan de slag. Ingevulde gegevens worden niet geregistreerd en bewaard.