Drukte in de Dierentuin

15april2009
Bron: burgerszoo.nl
Vanaf woensdag 8 april is op televisie een docusoap te zien die zich afspeelt in Burgers' Zoo. Elf weken lang staan de dieren en de dierverzorgers van het Arnhemse Dierenpark centraal in dit programma.
De dierentuin probeert de kijker te boeien met de bijzondere beelden en geeft een educatief kijkje achter de schermen. Zo wil ze de uitdagingen waar moderne dierenparken dagelijks mee te maken krijgen op een aantrekkelijke manier aan de televisiekijker voorschotelen. De filmploeg van Eyeworks komt gedurende een periode van drie maanden enkele dagen per week in het dierenpark filmen. Deze filmploeg was getuige van gebeurtenissen die nog nooit in de dierentuin gefilmd waren. Enkele va de bijzondere gebeurtenissen zijn diertransporten, operaties, introducties bij soortgenoten, gedragsverrijking en fokprogramma's voor bedreigde diersoorten
In de eerste twee afleveringen voeren de dierverzorgers de haaien. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de veiligheidsregels die ze in acht moeten nemen.

Drukte in de Dierentuin is te zien bij SBS6, op woensdagavond om 23:15 uur. Aflevering gemist? Via de site van Brugers’ Zoo is die alsnog te bekijken. Ook zijn er herhalingen op tv op zondag om 11:00 uur en op woensdag om 15:30 uur.