Samen Gezond

13mei2009
Bron: weekvanhethuisdier.nl
Dat is het thema van de Week van het Huisdier 2009. Deze week loopt van 9 tot en met 17 mei. En samen gezond geldt dus voor zowel het huisdier als het baasje. Er zijn verschillende ingangspunten voor dit thema.
Zo is het belangrijk dat de baasjes niet ziek worden van hun huisdieren. Er zijn diverse parasieten die bij onze huisdieren voor kunnen komen. De dieren kunnen daar zelf last van hebben (jeuk, pijn) maar deze parasieten kunnen ook mensen ziek maken. Dit noemen we een zoönose. Ook kunnen mensen allergisch zijn voor huisdieren. Hoe herken je een allergie en wat kun je eraan doen? Welke dieren kunnen goed buiten gehouden worden?
Ook obesitas is een gezondheidsprobleem wat zowel bij dieren als bij mensen kan optreden. Ruim 35 procent van de honden en katten is te zwaar. Hoe kun je bepalen of een dier te zwaar is en wat is daaraan te doen?
En dan zijn er nog de acute ziektegevallen bij huisdieren. Wanneer moet je een dierenarts inschakelen en wat kun je zelf doen. Ook tips om problemen te voorkomen en hoe te handelen wanneer er (nog) geen dierenarts is.

Op de site van Week van het Huisdier staat veel informatie rondom het thema.
Klik hier om naar de site te gaan!