Asiels voller

10juni2009
Bron: vroegevogels.nl
In 2008 kregen de asiels vier procent meer dieren binnen dan in 2007. De eerdere afname van asieldieren heeft zich niet doorgezet. In 2008 vonden ruim 78.000 honden en katten een tijdelijk onderkomen in de opvang.
Ook werden in de asiels meer zwerfhonden en katten opgevangen. De Dierenbescherming maakt zich zorgen over deze trend en lanceerde een campagne om baasjes te vinden voor de asieldieren. De Dierenbescherming ziet ook dat wanneer bepaalde hondenrassen uit de mode raken, deze rassen vaker in het asiel belanden.
De huidige mode voor honden is ´klein´ en ´makkelijk´. Grotere honden als herders en boxers wachten in het asiel op een nieuw baasje. Maar niet alle kleine honden zijn ´in´, de Jack Russel is ook alweer ´uit´. Dales, de directeur van de Dierenbescherming betreurt dit. De dieren in de asiels zijn prima, maar hebben de pech niet meer in de mode te zijn.
Behalve honden en katten komen er steeds meer andere diersoorten in de opvang terecht. De behoefte aan opvang van konijnen en knaagdieren is sterk stijgend. Dales verwacht jaarlijks voor tussen de 20.000 en 25.000 dieren opvang nodig te hebben.
Naar de site: Ik zoek baas!