Nachtssafari geopend

24juni2009
Bron: avifauna.nl
Vandaag, 24 juni, wordt in Vogelpark Avifauna de Nachtsafari officieel geopend. De ambassadrice van Nieuw-Zeeland en de Nachtburgemeester van Den Haag verrichten deze opening. De opening heeft een Nieuw-Zeelands tintje.
De reden hiervoor is de aanwezigheid van de kiwi in het nachtverblijf. Deze Nieuw-Zeelandse vogel is in Nederland alleen in Avifauna te zien en in Europa in slechts 5 dierentuinen. De openingsdag is speciaal gekozen, omdat op deze dag in Nieuw-Zeeland Matariki wordt gevierd. Dit is het Maori Nieuwjaar. Ook worden er een aantal boomvarens geplant en dit is een Maori traditie om het nieuwe jaar te vieren. Kinderen laten Maori vliegers op, ook al een traditie op het Maori Nieuwjaar. En uiteraard zijn er Nieuw-Zeelandse hapjes en drankjes.

In de Nachtsafari kunnen naast de kiwi diverse andere nachtvogels bekeken worden zoals uilen en grielen. In het nachtverblijf heerst een omgekeerd dag-nachtritme. Het is overdag donker zodat de nachtvogels dan actief zijn. Met speciale verlichting zijn de vogels te bekijken. De bezoekers moeten echt het gevoel van het oerwoud gedurende de nacht krijgen.
Het verblijf is overigens al sinds begin mei voor bezoekers geopend.