Vlinder Mee!

22juli2009
Bron: De Vlinderstichting, foto Kars Veling
Naar Belgisch voorbeeld, waar het al jaren een terugkomend fenomeen is, wordt voor het eerst in Nederland ook een tuinvlindertelling gehouden. Op 1 en 2 augustus wordt overal in Nederland en België vlinders geteld.
Waarnemingen kunnen doorgegeven worden op www.vlindermee.nl.
Vlinders worden door iedereen graag gezien in de tuin. Helaas gaat het de afgelopen jaren slecht met de Nederlandse vlinders. De Vlinderstichting houdt zich al jaren bezig met de bescherming van vlinders. Door het organiseren van een tuinvlindertelling kan worden gemeten hoe het met de natuur is gesteld. De aanwezigheid van dagvlinders is een belangrijke indicator voor de kwaliteit het leefmilieu. Het was al bekend dat een aantal bijzondere vlindersoorten het niet goed deden in Nederland, maar het blijkt dat ook de “gewone” tuinvlinders het moeilijk hebben.

De vlinderstichting roept mensen op om mee te doen en op 1 en 2 augustus vlinders in de tuin te tellen. Waarnemingen kunnen doorgegeven worden op www.vlindermee.nl. De vlinderstichting kan deze gegevens gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe beschermingsmaatregelen. Op deze manier kan iedereen actief bijdrage aan de bescherming van vlinder. Voor mensen, die de smaak te pakken hebben gekregen bij deze eerste Nederlandse tuinvlindertelling, bestaat de mogelijkheid een vaste maandelijkse teller te worden.

Foto: Distelvlinder (door Kars Veling)
Vlinder Mee!