Dieren in de uitverkoop

30september2009
Bron: safaripark.nl en dierenrijk.nl
Crisis in de dierentuin? Dierenrijk en Safaripark Beekse Bergen zetten hun dieren in de uitverkoop. Vanaf 1 oktober kan een mantelbaviaan of een zebra 'aangeschaft' worden en zelfs een olifant behoort tot de mogelijkheden.
Uiteraard worden de dieren niet echt verkocht. De nieuwe ‘eigenaar’ hoeft niet zelf een kooi te bouwen en daarna het dier te verzorgen. De dieren blijven gewoon waar ze zijn, en het Safaripark en Dierenrijk kunnen de zorg voor hun dieren nog prima zelf aan.
Met deze actie vragen de dierentuinen aandacht voor dieren in het wild. Wie een dier ‘koopt’, adopteert dat dier voor een jaar. De eigenaar krijgt een foto en mag in de dierentuin een kijkje achter de schermen nemen. Het aankoopbedrag komt ten goede aan dier- en natuurbeschermingsprojecten. Deze projecten worden ondersteund door Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Door de projecten worden in het wild levende soortgenoten van de dieren in de dierentuinen ondersteund.
Wie bijvoorbeeld een lippenbeer adopteert (€ 350) draagt bij aan een dierwaardiger leven van lippenberen in India. De lippenberen hoeven niet meer voor toeristen te dansen.
Beide dierentuinen verwachten dat vooral in de decembermaand veel dieren ‘gekocht’ worden, omdat dit de maand is waarin traditiegetrouw veel geld uitgegeven wordt aan cadeaus en goede doelen.