Kai-Mook signeert

11november2009
Bron: zooantwerpen.be
De aanstaande geboorte van de eerste Belgische olifantenbaby was te volgen op een eigen site. De bevalling werd aangekondigd via sms en kon via een webcam bekeken worden. En nu heeft Kai-Mook dan ook een eigen boek.
Het boek is speciaal gemaakt voor kinderen. Vanaf 7-8 jaar kunnen ze het zelf lezen. In het boek het hele verhaal van Kai-Mook. Haar geboorte, de eerste stapjes, spelen in bad, leren trompetteren en nog veel meer. Foto’s kunnen gedownload worden van de site en kunnen daarna ingeplakt worden. Zo blijft het boek actueel.

Het boek is te koop in de shops in de Zoo Antwerpen en in Planckendael en in boekhandels. Een deel van de opbrengst gaat naar het K-groeiplan waarmee de olifanten in Planckendael en in Azië gesteund worden. Het Asian Nature Conservation Fund heeft geld nodig om trekroutes tussen de olifantengebieden veilig te stellen en tegelijkertijd de noden van de lokale bevolking te respecteren. Hiervoor worden corridors aangelegd.
In Planckendael wordt een nieuw olifantencomplex gebouwd met ruimte voor een eigen bul. Een grotere kudde is een aanwinst voor het kweekprogramma van de Aziatische olifant.

En dat signeren? In de herfstvakantie heeft Kai-Mook haar boek gesigneerd. Met een pootafdruk!