Mufasa naar Afrika

23december2009
Bron: vier-voeters.nl
Mufasa is een jonge leeuw (11 maanden) die tijdelijk opgevangen is door de Stichting AAP. Begin december is Mufasa naar Lionsrock gebracht, de leeuwenopvang van de Stichting Viervoeters in Zuid Afrika.
De start van Mufasa’s leven was niet zo positief. Na zijn geboorte in een circus, werd hij als huisdier gehouden. Een volgende eigenaar gebruikte hem om bezoekers naar een nachtclub te lokken, Mufasa werd in een kleine kooi in de nachtclub gehouden. De politie nam heb in beslag en wist eigenlijk ook niet wat ze met hem aanmoesten. Hierna kwam hij bij een opvangcentrum voor honden en katten terecht. Hier werd hij goed verzorgd maar kon hij ook niet blijven.
Stichting AAP in Almere trok zich het lot van de jonge leeuw aan. Hij kon tijdelijk in Almere opgevangen worden terwijl medewerkers van AAP op zoek waren naar een definitieve oplossing. Die werd gevonden bij Viervoeters en Lionsrock.
In Lionsrock worden grote katachtigen opgevangen die eerder geleefd hebben in circussen, dierentuinen of bij particulieren. De dieren leven in (familie)groepen in een natuurlijke omgeving. Er is deskundige medische verzorging aanwezig.
Stichting AAP heeft Mufasa begeleidt naar Lionsrock en daar de zorg overgedragen aan Viervoeters.
Tegelijk met Mufasa kwamen nog vier leeuwen aan bij Lionsrock. Drie jonge leeuwen die bij particulieren in beslag genomen waren en één oudere leeuw uit een dierentuin die moest sluiten. Hopelijk klikt het tussen Mufasa en de drie jonge leeuwen en kunnen zij samen een groepje vormen.