Spaanse beren op gesloten in een betonnen kooi

03februari2010
Bron: deharpij.nl, alertis.nl, bron foto: ouwehand.nl
Een aantal jaar geleden is er op een industrie terrein een circus wagon met daar in een dode leeuw, 2 tijgers en een pony en twee beren gevonden. Deze beren zijn naar een opvang centrum gebracht.
In dat opvangcentrum zijn twee nieuwe beren geboren. Het opvangcentrum had niet de goede gedachten over hoe ze de kleine beren moesten verzorgen. Daardoor werden ze verwaarloosd ze hadden geen vers drinkwater en geen eten. Een Nederlandse vrijwilliger heeft daarom de stichting Alertis gebeld.
Stichting Alertis heeft de beren kunnen bevrijden.
Deze beren zijn op 22 december naar het beren park in Ouwehands Rhenen gebracht. Ze kunnen geen beteren kerst voor deze twee beren bedenken. De verblijven waar deze beren als eerst verbleven waren erg vies en klein. De kooien waren 4 bij 4 meter. De oudste beer is blind geworden. Het vrouwtje zat alleen in een kooi. Ze heeft een slechte vacht gekregen door dat ze zich steeds krabde. De dieren arts had al snel door dat ze huidparasiet had. Haar adem was niet goed ze ademde snel en oppervlakkig. Met de beren gaat het nu goed ze krijgen goed te eten en te drinken. Het eten hier is wel anders dan bij het opvangcentrum maar dat went wel.

Dit stuk is geschreven door Kirsten, Sophie en Madelief