10 Humboldt pinguïns geboren

03februari2010
Bron: dierenpark-emmen.nl
In Dierenpark Emmen zijn in eind december 2009 10 jonge Humboldt pinguïns geboren tijdens het China festival of Lights. In Emmen is de grootste groep van Humboldt pinguïns in Europa ontstaan. Er zijn daar in totaal 136 pinguïns in gevangenschap.
De Humboldt pinguïns zijn erg felle vogels. In Emmen zaten ze eerst samen met Coscorobazwanen in één hok maar de zwanen werden erg gepest door de pinguïns. Nu zitten ze in een ander verblijf.
In totaal zijn er 17 soorten pinguïns op de wereld. De Humboldt pinguïn is een zeldzame pinguïn. Het is erg zeldzaam dat er zoveel Humboldt pinguïns zijn geboren zonder dat er een broedmachine gebruikt is.
Humboldt pinguïns graven hun nesten uit in vogelpoep. De Humboldt pinguïn komt oorspronkelijk van de kust van Peru en de kust van Chili en hebben als eten kleine visjes.
Ze leven in grote groepen bij elkaar. Ze worden 50 tot 60 centimeter lang en ze zijn ongeveer 4 tot 6 kilo zwaar.. De Humboldt pinguïn heeft als vijanden de reuzenstormvogel en de roofmeeuw, ratten, vossen, katten, honden, zeeluipaarden, pelsrobben, orka’s en haaien.

Dit stuk is geschreven door Bibi, Fabien en Myrthe