Tropical Zoo

09juni2010
bron: deweekkrant.nl
In mei leggen de vogels een ei. Zo luidt het gezegde, maar niet alleen de vogels leggen eieren in mei. De reptielen in de Tropical Zoo & Vlindertuin in Kwadendamme zijn ook aan het leggen geslagen.
Waren het in het verleden alleen vlinders die eieren legden in Kwadendamme, tegenwoordig zijn er veel meer diersoorten te bewonderen. Vlindertuin De Berkenhof werd Berkenhofs Tropical Zoo. Met een volledige dierentuinvergunning kunnen nu veel meer dieren gehouden worden. In eerste instantie gaat het om vogels, reptielen en insecten. Later komen daar mogelijk nog andere diersoorten bij.
In de donkere wintermaanden zijn de vlinders niet zo actief en met de andere diersoorten is er toch steeds wat te zien in de Berkenhof.
In de Berkenhof zijn ‘tastbaar’ en ‘aanraken’ altijd al sleutelwoorden geweest. Rupsen en vlinders werden altijd al in (of liever op) handen gezet. Dit is nu ook de bedoeling met de baardagamen en leguanen, want die zijn goed tam te maken. En ook met slangen en sommige vogels willen ze dit blijven doen.
Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de nieuwe verblijven af te hebben. Er is veel moeite gedaan om de verblijven zo natuurlijk mogelijk voor de dieren te maken. Dat er nu zoveel eieren zijn van de verschillende soorten gekko’s is een mooi resultaat. Zowel de Madagaskar daggekko, de pauwooggekko en de luipaardgekko hebben voor eieren gezorgd. De eieren met een leerachtige schaal worden met de grootste zorg in een stoof uitgebroed. En nu maar wachten tot ze uitkomen.
Klik hier voor meer informaie over de Tropical Zoo