Rijk der Reuzen

09juni2010
bron: dierenparkamersfoort.nl
Begin juni is het Rijk der Reuzen officieel geopend. Dit nieuwe leefgebied van de Aziatische olifanten is nu helemaal af. Het binnenverblijf was afgelopen najaar al in gebruik genomen en de olifanten kunnen nu ook van het buitenverblijf gebruik maken.
In het binnenverblijf zijn de afscheidingen van glas gemaakt zodat de bezoekers letterlijk neus aan slurf met de olifanten kunnen staan. De bezoeker moet het gevoel krijgen tussen de olifanten in te staan. Het binnen verblijf is ruim, totaal 750 vierkante meter. Dit is het grootste binnenverblijf van Nederland. De olifanten kunnen ook een douche nemen in het binnenverblijf. De dieren kunnen deze douche zelf bedienen. Het jongste olifantje van de kudde, Kina, werd in november 2009 geboren in het nieuwe binnenverblijf. Dit was toen net door de olifanten in gebruik genomen.

Het buitenverblijf is nog veel groter, dit heeft een oppervlakte van 3300m vierkante meter. Hier kunnen de olifanten een bad nemen in een grote vijver. Om de olifanten actief bezig te houden, zowel binnen als buiten, is er veel aan verrijking gedaan. Door het hele verblijf heen zijn hiervoor grote banden, ballen en dergelijke materialen gebruikt.

De officiele opening werd heel toepasselijk gedaan door de meidengroep Djumbo. Zij luisterden deze feestelijke opening op met een optreden.

Op de foto olifantje Kina met haar moeder in het nieuwe binnenverblijf (november 2009).